HomeNieuwsUpdate februari 2020

Update februari 2020

Publicatiedatum: 7 mrt. 2020

Het is lang stil geweest op deze site! Reden te meer om u weer van informatie te voorzien. Het is inmiddels februari 2020. Alweer al bijna tweejaar na de verkiezingen en op de helft van de regeerperiode. Als we terugkijken is er weer veel gebeurd.

Colijnsplaat 

De oude Haven in Colijnsplaat is helemaal opgeknapt. Een enorme aanwinst voor het dorp. Dat geldt ook voor de locatie aan de Valle waar, op het zogenaamde terrein van Snoep en Rijnberg, prachtige woningen zijn gebouwd. Een geweldige aanwinst voor het dorp. Het heeft best lang geduurd, maar het is een prachtige wijk geworden.

Ook de nieuwe Spar is een aanwinst voor het dorp en de omgeving. De oude garageboxen zijn bijna allemaal opgeruimd en een nieuwe parkeerplaats is aangelegd.

Voor het zogenaamde Oude haventerrein zijn ook mooie plannen bedacht met mogelijk een 2e Jachthaven. Dit hopen we in 2020 nog te kunnen presenteren aan het dorp.

Kortgene 

In Kortgene worden mooie plannen ontwikkeld voor de Stadspolder die we nu aardig vol zien lopen.

Het fietspad Kortgene-Colijnsplaat is met behulp van Waterschap en Provincie gerealiseerd.

Wissenkerke

In Wissenkerke wordt er volop gebouwd op de oude Sportveld locatie. Bouwbedrijf de Delta heeft deze locatie van ons gekocht en wil deze in zijn totaliteit gaan ontwikkelen. Voor de oude “de Moorlocatie” in Wissenkerke zijn mooie plannen voor een nieuw MFA en kantoor / werkruimte voor ondernemers. Zodat de Muziekvereniging Apollo in het huidige Dorpshuis haar muzikale kwaliteiten nog verder mag gaan verhogen.

Kamperland

In Kamperland zien we op de Felixkade en de Campervelden  volop bouwontwikkelingen.

Tevens wordt een nieuwe Aldi gebouwd en bedrijfsgrond wordt uitgegeven voor ondernemers.

Mooie plannen zijn er ook voor de oude “locatie Leendertse”. Samen met de dorpsraad en de ondernemersvereniging hebben we de plannen voor Kamperland en omstreken, snel opgepakt.

En hoewel er hier en daar wat klachten zijn( die we snel proberen op te lossen)  wordt de leefbaarheid van de Veerweg en omgeving in onze beleving weer opgewaardeerd.

Het Landgoed Camperveer is ook gerealiseerd. Met name het hoofdgebouw is een  beeldbepalend gebouw geworden. Het totale plan biedt ruimte aan onze recreanten maar is ook een mooie groeninvulling.

We zien een enorme opwaardering van de Banjaard waar we samen met onze gasten van kunnen genieten.

Geersdijk

In Geersdijk zien we bouwontwikkelingen die redelijk vernieuwend zijn. Stro hebben we genoeg op ons eiland, maar dat dit ooit nog gebruikt zou gaan worden voor de bouw van woningen, dat hadden we niet verwacht.

Kats

In Kats hebben we samen met Hoondert en het Havencomitee plannen besproken die een heel andere functie van het werkhaventerrein beoogden. Helaas zijn deze plannen van de baan, zodat er nu verder wordt gegaan met het bestemmingsplan wat de huidige activiteiten bestendigt. Jammer, maar het is niet anders. We blijven ons met betrokken partijen inzetten om hier toch iets moois van te maken.

Tot slot

Mooie kunstgrasbanen zijn er aangelegd voor onze voetbalverenigingen. Een aantrekkelijk leefklimaat voor bijen en vogels met mooie bloemenranden.

Veel geld en zorg wordt besteed aan de kwetsbaren in de samenleving. Onze mantelzorgers worden regelmatig in het zonnetje gezet voor hun zeer gewaardeerde en vaak zo onzichtbare ondersteuning en hulp aan familie, vrienden of bekenden. Deze mensen kunnen we niet genoeg waarderen. 

Een hele opsomming zonder compleet te zijn. Dat doen we niet alleen, niet als coalitie, niet als college, maar met elkaar en voor elkaar!

Zo hopen we ook de komende periode weer te werken aan een nog mooier Noord-Beveland!

In afhankelijkheid en besef het niet alleen te kunnen!