Winkelwagen
{{ cart.item.product.title }}
Aantal {{ cart.item.added }} € {{ formatPrice(cart.item.product.price * cart.item.added) }}

26 oktober 2017

Zelfstandig en samenwerken of samenvoegen?

Eén gemeente Zeeland!

Hoe krijgen we de 13 Zeeuwse gemeenten zo ver dat ze fuseren tot één gemeente zeeland?

Deze vraag leeft bij vele bestuurders!!! Sommigen zien dit liever vandaag dan morgen gerealiseerd.

Maar hoe denken wij daar als SGP Noord-Beveland over? Kort maar krachtig: Zolang er geen aantoonbare noodzaak is, geen schaalvergroting!

Kan Noord-Beveland dan alles zelfstandig uitvoeren? Nee, daarom zoeken we ook de samenwerking met de ons omringende gemeenten.

Enkele samenwerkingsverbanden zijn:

  • RUD-zeeland (controleert en adviseert op het gebied van milieu)
  • VRZ, veiligheidsregio zeeland (hierin is o.a. De brandweerzorg ondergebracht)
  • GR-de Bevelanden (gemeenschappelijke regeling de Bevelanden)

De laatstgenoemde is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeenten Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Goes en Noord-Beveland. Door deze samenwerking hoopt men efficiënter te werken op het gebied van ICT, Informatievoorziening, P&O, Salarisadministratie en WIZ (werk inkomen en zorg). 

Op dit moment is net de evaluatie van de gehele GR afgerond en probeert men een verbeterslag te maken in de organisatie, om zo meer harmonie te vinden en daardoor efficiënter te kunnen werken. Het ziet ernaar uit dat dit zeker gaat lukken.

Kan er nog meer samengewerkt worden?

We denken van wel, maar stap voor stap! Alles moet z’n tijd krijgen. Allereerst om een goed draaiende organisatie te worden. Maar ook om zo te groeien naar de volgende stap van samenwerking.

Ons motto: Samenwerken om samenvoegen te voorkomen; is nog steeds van kracht. Dit om het eigen karakter van onze gemeente Noord-Beveland te behouden.