Winkelwagen
{{ cart.item.product.title }}
Aantal {{ cart.item.added }} € {{ formatPrice(cart.item.product.price * cart.item.added) }}

18 maart 2021

Nieuws van de SGP

We zijn weer een eindje op weg in het nieuwe jaar.

 

Een bijzonder begin weer.

Bijna geen fysiek contact en heel veel digitaal overleg en vergaderen.

 Beurtschipperstraat Kortgene

Zo hebben we de afgelopen periode ook weer een aantal besluiten genomen.

Zoals het besluit om mee te werken aan de bouw van een appartementengebouw aan de Beurtschippersstraat in Kortgene.

Deze locatie lag al jaren braak en was ooit bedoeld als ontwikkelingslocatie voor de afronding van het project “Havenfront” Kortgene.

Dit betreft alle woningbouw rondom de haven.

Door allerlei omstandigheden heeft het lang geduurd om deze locatie te ontwikkelen.

Maar nu ligt er een mooi plan, mede dankzij de inspraak van de omwonenden is ook de bovenste laag eraf gehaald, waardoor het gebouw minder hoog is geworden.

Het plan past nu ook beter tussen de omliggende woningen al hebben we ook begrip voor het feit dat de omwonenden het jammer vinden dat het vrije uitzicht daardoor veranderd is.

Het is goed voor Kortgene en we hebben ook aangedrongen om zoveel mogelijk permanente bestemming daar toe te staan, omdat er een enorme behoeft is aan woningen.

Er moet eerst nog gesaneerd worden voordat de bouw kan beginnen. Vele jaren was deze locatie een stortplek waar dus nogal wat vervuiling zit.

Omdat de bouw van een appartementengebouw ook betekent dat daar de diepte mee ingegaan wordt, moet er om die reden meer gesaneerd worden dan eerst verwacht werd.

Dat gebeurt allemaal door en onder toezicht van de Omgevingsdienst Zeeland en de Provincie ziet op haar beurt weer toe dat dit conform wet en regelgeving gebeurt.

 Woningbouw/ Stadspolder

Nu we het daar toch over hebben willen we hier graag benadrukken hoe belangrijk  dat is voor onze gemeente. We zien op dit moment dat het aantal te verkopen woningen, met uitzondering van de nieuwbouw tot een absoluut diepterecord gedaald is.

De afgelopen jaren waren dat er vaak tussen de 100 en150 en tijdens de economische crises van  ruim 10 jaar geleden waren het er zelfs meer dan 200!

En nu nog geen 20!

Onze gemeente die zonder toevoeging van mensen van buiten behoorlijk vergrijsd en in inwoneraantal achteruit gaat, roept om nieuwbouw woningen voor iedereen.

Van de mensen met een dikke portemonnee tot onze starters met nog weinig financiële mogelijkheden.

Door onze enorme inspanningen die we als gemeente en zeker ook het college en de wethouder van der Maas daarvoor hebben gedaan, zien we het inwoneraantal nu fors toenemen.

Dat is goed voor de leefbaarheid, de middenstand, de scholen etc.

Zo is de aankoop destijds door de gemeente van de Stadspolder een besluit geweest van moed van het college en de raad. In een tijd waarin de economie niet goed draaide zijn bij ons de aankoop van gronden en de ontwikkeling gewoon door gegaan.

Ondanks de vele kritiek en de mening die geventileerd werd dat het allemaal luchtkastelen waren.

Een mega project van rond de 11 ha. groot waar meer dan 100 wooneenheden gebouwd konden worden.

De verwachting was dat we daar enkele tientallen jaren over zouden doen om deze wijk vol te krijgen. En tot onze blijdschap ziet het er naar uit dat eind dit jaar bijna alle kavels verkocht zullen zijn.

Dus ook nog eens erg goed voor de portemonnee. En door de extra inkomsten hoeven de tarieven minder verhoogd te worden.

Het is maar dat u het weet.

En zo zijn er nog veel meer projecten die lopen waar we u graag in de komende periode over bijpraten.