Winkelwagen
{{ cart.item.product.title }}
Aantal {{ cart.item.added }} € {{ formatPrice(cart.item.product.price * cart.item.added) }}

17 maart 2018

Bezoek aan Seafarm Kamperland

Bedrijfsbezoek Seafarm 

Elk jaar, dus niet alleen als het verkiezingen zijn, gaan we met de SGP kandidaten en bestuur, of een gedeelte daarvan op bezoek bij een bedrijf in de gemeente. Of een bedrijf/ instelling die banden heeft met gemeente.

Zo zijn we eerder op bezoek geweest bij de Betho, de Voedselbank, Haven Kats, van de Rest en Hoondert.

Daar horen we weer zaken die we kunnen gebruiken in onze besluitvorming in de gemeenteraad of ideeën die goed zijn voor gemeente, burgers en bedrijfsleven .

Nu zijn we op bezoek geweest bij Seafarm. Gelegen op een locatie die wat achteraf ligt, maar wel uniek is. Namelijk aan de voet van de Oosterschelde.

We zien met z’n allen de ontwikkeling van King Fish aan de voet van de Zeelandbrug bij de Oosterschelde. En daar zijn we terecht heel trots op!

Dit bedrijf valt minder op van buiten maar is zeker zo verrassend van binnen. Hier zijn we dan ook zeker niet minder trots op!

Met pionier Adri Bout wordt hier al jaren vis gekweekt op een zo natuurlijk mogelijke manier.

Waar eerst Tarbot de soort was die vooral gekweekt werd, zien we hier nu allerlei soorten van vis en schelpdieren waarvan we sommige nooit eerder gezien hebben.

Exporterend naar alle windstreken, hebben we ook hier een bedrijf waar onze gemeente met recht trots op mag zijn. En het biedt werkgelegenheid aan tientallen mensen.

De tegenslagen zijn hem niet bespaard, maar de overwinningen waren uiteindelijk groter dan de tegenslagen.

Een ondernemer met hart voor de zaak, die door dicht bij de basis te blijven van de soorten die hij kweekt, succes boekt.

We zagen hier ook Noord-Bevelandse bedrijven werken, fijn om te zien dat ze hier elkaar wat gunnen, aan een prachtige uitbreiding, eigenlijk volledige nieuwbouw van een restaurant. Waar niet alleen gegeten kan worden maar vooral beleefd wat daar gekweekt wordt. Dan smaakt alles dubbel lekker.

We wensen het bedrijf veel succes toe!