Winkelwagen
{{ cart.item.product.title }}
Aantal {{ cart.item.added }} € {{ formatPrice(cart.item.product.price * cart.item.added) }}

Maak kennis met onze mensen!

In onderstaand artikel vindt u het derde deel van onze nieuwe serie. Deze keer is het de beurt aan Ko Bustraan, voorzitter en nummer 8 op onze kandidatenlijst. Benieuwd naar zijn verhaal en motivatie? Lees dan snel verder!

  1. Kunt u iets over uzelf vertellen, wie u bent, waar u vandaan komt en wat u in het dagelijks leven doet?
    Ik ben Ko Bustraan. En woon vanaf mijn geboorte in Kamperland. Samen met Jannie hebben we 3 kinderen.  Na mijn opleiding in Civiele Techniek, Veiligheid en Crisismanagement kon ik vanuit Kamperland steeds mijn werk doen bij Rijkswaterstaat. Om me in zetten bij de bouw van de Deltawerken en bestuurlijk in het Crisismanagement van Rijkswaterstaat Zeeland. Sinds 2013 ben ik gepensioneerd.

  2.  Hoe zou u uzelf in het kort omschrijven?
    Als iemand die deel uit maakt van de samenleving in Nederland. En die vanuit een medeverantwoordelijkheid een bijdrage hieraan wil leveren die een meerwaarde heeft voor iedereen. Door me in te zetten voor het besturen en politiek kan ik dit ook werkelijk doen. Vasthoudendheid en betrouwbaarheid horen hier echt bij.

  3. Waarom vindt u het belangrijk om u in te zetten voor de SGP?
    Omdat de SGP staat voor het  politiek bedrijven bij een open Bijbel.  Dat zo richting geeft aan de manier van denken en handelen in de samenleving. In het besef dat boven al ons doen en laten de Heere de wereld regeert. Om zo in afhankelijkheid en in vertrouwen politiek te bedrijven. En zelf daaraan een bijdrage te kunnen leveren.

  4. Op dit moment bent u voorzitter van het bestuur bij de SGP, kunt u iets vertellen hoe u voorzitter bent geworden?
    In de ledenvergadering in 2016 werd ik gekozen. Ik was niet op zoek naar deze rol van voorzitter. Toch wilde ik wel invulling gaan geven aan het voorzitterschap. Als je dit vertrouwen krijgt blijkt ook dat er iets van je wordt verwacht. En dat mag je niet zo maar beschamen. Uiteraard kan dit alleen samen met de SGP leden en het bestuur.

  5.  Wat voor voorzitter bent u voor het bestuur?
    Het zoeken van verbinding met elkaar staat altijd voorop. Zowel binnen het bestuur maar ook daar buiten. Waar nodig proberen we samenwerking te stimuleren. Maar ook het afstemmen met andere partijen mag niet worden gemist. Het blijft nodig om op een open en transparante manier  de richting van SGP standpunten en visies met elkaar te delen.

  6. Kunt u iets meer vertellen over de werkzaamheden als voorzitter van het bestuur?
    We volgen de landelijke en regionale ontwikkelingen in de samenleving op de voet. En ook wat het SGP-hoofdbestuur en de provinciale afdeling aan actualiteiten met ons deelt. De secretaris van ons afdelingsbestuur heeft hierbij een centrale rol voor de informatievoorziening.  Dit geeft voeding aan overleg en ter voorbereiding op de nodige vergaderingen. Er is steeds een open lijn met de SGP-fractie en onze SGP-wethouder. Zij moeten ondersteuning kunnen krijgen waar dit nodig is.
    Voor alles geldt dat de kracht van het argument sterker is dan de macht van het getal.

  7. Verder kunnen de inwoners u ook vinden om de kandidatenlijst, hoe is die combinatie?
    Als bestuurslid kunnen we in principe niet verkiesbaar zijn als kandidaat. Maar om te laten zien dat we de daad bij het woord voegen is een plaats op de lijst als lijstduwer zeker mogelijk.  Tegelijkertijd is het ook een mooie verbindingsschakel van het bestuur met de kandidaten op de lijst.

  8. Voor welke onderwerpen maakt u zich sterk binnen de SGP?
    Waar mogelijk proberen we de vinger aan de pols te houden aan de koers van het gemeentebestuur. En mee te denken en te adviseren in vraagstukken waar het gemeentebestuur mee worstelt en waar onze SGP-fractie voor staat om zich over uit te spreken.
    We dragen mee in de zorgen over verschillende sectoren in de maatschappij.Hierbij denken we aan sectoren als Landbouw, Veeteelt, de kwaliteit van het Milieu voor ons en onze kinderen.  Maar ook Zorg en Welzijn verdienen meer aandacht te krijgen.
    En wat wordt het menselijk leven op verschillende manier bedreigt. Zowel in de moederschoot als door euthanasie.  We geven aandacht in de volle breedte aan voldoende huisvesting, ruimte voor bedrijven en werkgelegenheid.  Zelfs op Noord-Beveland moeten we aandacht geven aan voldoende en passend onderwijs.
    Vanuit mijn taken bij Rijkswaterstaat mocht ik al landelijk bijdragen om  de rol en verantwoordelijk van Rijkswaterstaat in de wet op de Veiligheidsregio’s goed te verankeren.  En vanuit de RWS-directie het Algemeen Bestuur van de VRZ hierin bestuurlijk te adviseren. Het is mooi om ook nu nog op dit thema waar mogelijk te adviseren en mee te denken.

  9. Wat krijgt een kiezer voor een stem op uw partij?
    Dat we een betrouwbare overheid belangrijk vinden. Dit blijkt juist ook de laatste tijd wel als we denken aan een stabiele regering. Maar ook onze steun om het ondermijnen van de openbare veiligheid en van het gezag te bestrijden. De overheid is aangesteld als Gods dienares.  Daarom dringen wij er op aan dat in het besturen van onze gemeente de Bijbelse normen en waarden worden gerespecteerd. Zo is de zondagsrust voor de hele samenleving een noodzakelijk rustpunt in de 24-uurs economie. Zo besturen kan alleen met gezamenlijke inzet en niet zonder hulp van de Heere. Uw vertrouwen en uw steun is hierbij onmisbaar!
    Wij zeggen wat we doen. En doen wat we zeggen.