HomeNieuwsCovid-19

Covid-19

Publicatiedatum: 7 mei 2020(On)zekerheid!

Op het moment dat we dit schrijven, is het onrustig over de hele wereld. Ook in ons eigen land!

Iedereen houd afstand, geen bezoek aan huis of aan ouderen in zorginstellingen.

Er wordt zoveel mogelijk thuis gewerkt en ook kinderen mogen niet naar school en krijgen thuis onderwijs!!

Wat is er aan de hand?

Er heerst Corona!

En dat geeft onzekerheid en veel onrust. Want wanneer is alles weer gewoon? En hoe verloopt de ziekte? Komen er meer besmettingen of neemt het aantal juist af? Zijn er in onze omgeving gevallen bekent of in de familie of vrienden kring? Welke maatregelen kunnen we zelf nemen?

En zo neemt iedereen z’n maatregelen. Ook op het gemeentehuis zijn de regels aangepast. Zo min mogelijk fysiek vergaderen en als het dan toch noodzakelijk is, zonder publiek! Verder digitaal vergaderen wat leuk lijkt, maar de nodige verbindingsproblemen geeft en ver van praktisch is. Ook het burgerloket werkt alleen op afspraak zodat er maar één tegelijk aan de balie staat. Toch kan zo het dagelijks leven nog enigszins doorgaan.

Fijn is het als in deze tijd de mensen meer naar elkaar omzien en elkaar proberen te helpen en te ondersteunen, maar denk aan de afstand...1.5 meter!!!

Maar wanneer is alles weer als vanouds? Kunnen we van de zomer wel op vakantie? En hoe zal het met de economie gaan? Denk eens aan de vele bedrijven die nu (bijna) stil liggen? Zullen ze het financieel redden met of zonder overheidssteun. Gelukkig wordt er hulp geboden ook door de overheid. Maar zal het voldoende zijn?

En dat alles geeft onzekerheid!

Wat worden de mensen hier onrustig van. Want we houden er van dat alles goed is geregeld. Ook beslissen we liever zelf over wat we wel of niet doen. Zelfs over dood en leven!

Maar er is hoop!! Zo heeft Christus de dood overwonnen, dat hebben we overdacht met de paasdagen. Hij is opgestaan uit de doden. Ook voor u!!! Zijn bloed dat gevloeid heeft op Golgotha reinigt van alle zonden. En als u mag weten ook geborgen te zijn in dat bloed, dan geeft dat hoop, zekerheid! Een zekerheid op een eeuwig leven met Christus. Een zekerheid die niet meer ontnomen kan worden, ook niet door een coronavirus! En zoekt u nu ook die zekerheid? Lees dan veel in de Bijbel, Gods woord. Hij kan het u schenken, niet omdat u het verdient heeft, maar enkel uit genade!